Welkom bij thermische-printkoppen.nl
UK NL


 

Thermotransferlinten:

Voor het thermotransfer drukken van barcode's, teksten, logo's, houdbaarheidsdata en inhoudsopgaven met een etikettenprinter is een thermotransferlint nodig.

Om verwarring te voorkomen, thermotransferlinten hebben in de markt en in de volksmond verschillende benamingen zoals bijvoorbeeld: inktlinten, waxlinten, waslinten, harslinten, thermotransfer folie, codeerfolie, carbonlint, printfolie, thermotransfer ribbons, TTR, enz. We praten echter allemaal over "hetzelfde" produkt.

 

Wij kennen 2 categorieën inktlinten namelijk: de Flathead Range en de Near-edge Range

In de Flathead range kennen we grofweg 3 hoofdgroepen die in kleur verkrijgbaar zijn.
Binnen iedere groep zijn weer verschillende kwaliteiten verkrijgbaar b.v. economic, standaard, universeel, premium of highspeed.

  • Wax: de standaard waxlinten zijn het meest voordelig, echter deze kwaliteit is niet voor alle toepassingen geschikt. Veelal worden de waxlinten ingezet voor het printen op papieren materialen.
  • Wax/resin: de wax/resin wordt meestal gebruikt op kunststof materialen zoals PE of vinyl en andere gladde ondergronden. De wax/resin kwaliteit is veegvast.
  • Resin of hars: de Resin linten worden met name gebruikt voor op kunststof materiaalsoorten voor een krasvast, hittebestendig, chemischbestendig en slijtvaste bedrukking. 

In Near-edge range kennen we 2 hoofdgroepen. Ook hier geldt dat er verschillende kwaliteiten verkrijgbaar zijn.

  • Wax/resin 
  • Resin (hars)

Voor zowel de flathead als de near-edge geldt dat alle rollen inside of outside gewikkeld kunnen worden op verschillende kernen.
Bovendien zijn de rollen beschikbaar in verschillende breedtes en lengtes.
Ook voor thermaltransferlint voor inline-printers of thermaltransfer overprinters (TTO), zoals Smartdate, Markem, Zodiac, Opendate, Dataflex, Valentinen enz. kunt u bij ons terecht.

Om een kwalitatief goed printresultaat te bereiken moeten etiketten, printkop-instellingen en thermotransferlint zo goed mogelijk op elkaar afgestemd zijn. Met onze ervaring hebben wij voor iedere branche of productie-omgeving wel een passende oplossing! 

Gezien de goede afspraken die wij hebben met onze leveranciers kunnen wij u een zeer goed prijs/kwaliteit inktlint leveren, met snelle levertijden.
Tevens hebben wij voor u eventueel testrolletjes ter beschikking.
Zorg er wel altijd voor dat u het type van uw printer weet indien u een offerte wilt.

Voor een goed advies of een offerte? Bel +31 (0)73-6896884 of mail naar info@thermische-printkoppen.nl

 

Vorige